xxxx

Tälle sivulle on koottu muutamia esimerkkejä PePPi-hankkeen ja yhteistyökumppanien yhdessä toteuttamista toimintapäivistä.

Sijaisperheiden sirkustyöpajat – irtiotto arjesta

sirkus toimintapäivä sijaisperhe

Pohjois-Karjalassa järjestetyt sirkustyöpajat syntyivät sijaisperheiden toiveesta kokeilla erilaisia harrastustoimintoja. Oudonkummun sirkus lupautui yhteistyökumppaniksi järjestämään kaksi työpajaa vapaaehtoisvoimin. Sirkustyöpajoissa haluttiin tarjota koko perheelle mukavaa yhdessä tekemistä ja kokemus erilaisista sirkuksen muodoista. Sirkustyöpajat saivat paljon positiivista palautetta, ja niille toivottiinkin jatkoa esimerkiksi leirin muodossa.

Uudellamaalla Sirkus Magenta oli mukana eräässä hankkeen järjestämässä sijaisperheiden toimintapäivässä. Toiminta soveltui mainiosti sijaisperheiden virkistykseen ja yhdessäoloon.

Luontotoimintapäivät sijaisperheille

toimintapäivät sijaisperheille

”Lasten mielestä kaikki oli parasta! Tyttöjen mielestä poniratsastus, toisen pojan mielestä kivityöpaja, toisen aarteenetsintä ja kolmannen puisto jos oikein piti valita…” sijaisvanhempi

Järjestöyhteistyönä PePPi-hankkeen ja Sininauhaliiton Vihreä veräjä -hankkeen kanssa toteutettiin vuosina 2013–2016 useita luontotoimintapäiviä sijaisperheille. Mukana järjestelyissä oli aina niin työntekijöitä kuin vapaaehtoisiakin, ja ohjelmat koostettiin monipuolisesti eri-ikäisille ja monenlaisiin kiinnostuksen kohteisiin sopiviksi. Lue täältä Korkeasaaressa järjestetystä tukihenkilöiden ja sijaisperheiden yhteisestä toimintapäivästä.

Luontotoimintapäivistä koostettiin opas luontotoimintapäivän järjestämiseen, joka on ladattavissa materiaalipankista. Painetun oppaan voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta virpi.vaattovaara@pelastakaalapset.fi. Oppaasta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet päivän suunnitteluun ja toteutukseen sekä ideoita luontotoiminnan ja -retkien järjestämiseen.

Takaisin etusivulle