xxxx

”Olen sijaisisä ja olen osallistunut Helsingissä kokoontuvaan sijaisisien pienryhmään syksystä 2015 alkaen noin kerran kuussa. Lähdin ryhmään mukaan siksi, että sijaisperheasiat ovat salaisia ja niistä ei saa tarpeeksi puhua. Oman vaimon kanssa tietenkin puhutaan, mutta aina välillä kaipaa jotakuta ulkopuolista, kenen kanssa keskustella.

Aikaisemmin olen käynyt ryhmissä, joihin on osallistunut pariskuntia. Niissä mennään kuitenkin aika lailla naisten ehdoilla ja puhutaan siitä, miltä joku asia naisesta tuntuu. Sijaisisäryhmässä puhutaan ongelmista ja etsitään niihin ratkaisuja. Jos vaikka lapsi käyttäytyy jollain tavalla, niin me mietitään yhdessä, että miksi lapsi käyttäytyy niin ja mitä käytännössä kannattaisi tehdä.

Olen kokenut sijaisisäryhmän tosi hyödylliseksi. Ei me kaikkia ongelmia osata ratkaista, mutta tiedetään kuitenkin se, mistä ongelmat johtuu ja se jo helpottaa. Avointa luonnetta tietysti tarvitaan, koska täytyy vähän jakaa omista asioistaan, jotta ryhmässä käyminen auttaa. Aika koviakin kokemuksia ryhmässä on jaettu ja siitä olen huomannut, kuinka tärkeää hommaa me tehdään. Ei näitä pitäisi kenenkään jäädä yksin miettimään. Sosiaalityöntekijät tietävät lait ja miten niiden mukaan toimitaan, mutta konkreettisia käytännön neuvoja ja apuja saa muilta sijaisvanhemmilta.” Timo, sijaisisä

Takaisin ryhmät

Takaisin etusivulle