CHAT

PePPi-hankkeen päättymistä juhlittiin Korjaamolla

Lämminhenkisessä tilaisuudessa muisteltiin menneitä ja suunnattiin katsetta tulevaan.

PePPi-hankeen päätösseminaari pidettiin Helsingissä Kulttuuritehdas korjaamolla 25.11.2016. Ohjelmassa oli niin puheita, paneeleita, tanssia, runoja kuin sirkustakin (Sirkus Johku, kuva: Emilia Säles). Ohjelman lomassa osallistujilla oli mahdollisuus tutustua myös taidenäyttelyyn.

Kansanedustaja, sijaisisä Antti Kaikkonen kiitteli puheessaan PePPi-hanketta sijaisperheiden arjen tarpeisiin vastaavien uusien toimintamuotojen kehittämisestä ja toivoi hyvien käytäntöjen leviävän kaikkien sijaisperheiden saataville. Kaikkosen mielestä vapaaehtoinen tuki täydentää erinomaisesti sijaisperheiden lakisääteistä tukea. Vapaaehtoisten panosta Kaikkonen piti jopa mittaamattoman tärkeänä.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pohti puheenvuorossaan muun muassa pysyvyyden merkitystä sijoitettujen lasten ja nuorten elämässä. Kurttila haastoi myös kuulijoita pohtimaan, millä kaikilla tavoilla sosiaalityöntekijät voisivat pysähtyä kohtaamaan lapsia ja nuoria.

Päätösseminaarin aikana pidettiin kaksi paneelia. Ensimmäisessä paneelissa PePPi-hankkeen taustajärjestöjen edustajat kertasivat muistojaan hankkeen alkuajoilta. Innovatiivisena ja uutta luovana hankkeena PePPi haastoi myös tekijöitään pohtimaan sijaisperheiden tukea ja hyvinvointia uusista näkökulmista. Toisessa paneelissa haastateltiin muun muassa vapaaehtoisena toimivia heidän kokemuksistaan PePPi-hankkeen vapaaehtoisina.

PePPi-hankkeessa luodut vapaaehtoistoiminnat ovat pikku hiljaa löytämässä paikkaansa kuntien ja järjestöjen palveluvalikossa. Espoon kaupunki, Helsingin kaupungin vastaanottoperhetoiminta ja Lahden kaupunki ovat jo mukana perhekaveritoiminnassa ja toimintaa ollaan viemässä myös Pelastakaa Lapset ry:n aluetoimistoihin. Joensuun Perheentalo jatkaa nuorten kesätoiminnan järjestämistä. Sijaisperhenuorten chat siirtynee tulevaisuudessa osaksi Pelastakaa Lasten nuorten verkkopalveluita. Toistaiseksi chat kuitenkin jatkuu vielä entiseen malliin.

Vaikka varsinainen hankeaika päättyy vuoden vaihteessa, PePPi-hanke jatkaa sijaisperheiden vapaaehtoisen tuen juurruttamista valtakunnallisesti vielä ainakin alkuvuoden 2017. Mikäli hanke saa hakemansa jatkorahoituksen, projektipäällikkö Virpi Vaattovaara sekä projektityöntekijät Maaret Parviainen ja Heini Aaltonen ovat kuntien ja järjestöjen kumppaneina vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä vielä vuoden 2017.

PePPi-hanke kiittää kaikkia toimintaan tähän mennessä osallistuneita ja odottaa jo innolla tulevaa vuotta!

Your text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *